Matematik

Ekspotentielle funktioner - hjælp

17. marts 2010 af lucillepostej (Slettet) - Niveau: B-niveau

Af et radioaktivt stof, der vejer 6,54 gram, forsvinder der 2, 27 % om året p.gr.a henfald. Hvor meget radioaktivt materiale er der tilbage efter 12 år? Hvordan opstiller jeg et udtryk for mængden af tilbageværende stof og tiden der er gået siden der var 6,54 gram?

Hvornår er halvdelen af den oprindelige mængde henfaldet? 


Brugbart svar (3)

Svar #1
17. marts 2010 af Isomorphician

f(t) = 6,54*0,9773t


Brugbart svar (2)

Svar #2
17. marts 2010 af mathon

                       T½ = ln(1/2)/ln(0,9773)


Brugbart svar (2)

Svar #3
17. marts 2010 af ping317 (Slettet)

ingen grund til at gøre det svære end det er ? brug rentes regning

6,54*(1+2,27/100)^12


Svar #4
17. marts 2010 af lucillepostej (Slettet)

 Kan du forklare mig, hvor du får tallet 0,9773 fra?


Brugbart svar (1)

Svar #5
17. marts 2010 af ping317 (Slettet)

upps... nu har jeg lavet det somom den stiger, men den falder jo... nå, bare lav den omvendt. hvis du vil vide mere om rentes regning kan du gå ind på wikipedia http://da.wikipedia.org/wiki/Rentes_rente


Brugbart svar (1)

Svar #6
17. marts 2010 af Isomorphician

#4:

100 % - 2,27 % = 97,73 % = 0,9773


Svar #7
17. marts 2010 af lucillepostej (Slettet)

 Tusind tak :-)


Svar #8
17. marts 2010 af lucillepostej (Slettet)

 Jeg har et spørgsmål mere, og håber at én af jer vil hjælpe mig med denne opgave også: 

Om en ekspotentiel udvikling y=ba^x gælder at grafen går gennem punkterne P(-2,1) og Q(5,12)

A) Hvordan bestemmer jeg ved beregning forskriften for funktionen

B) Hvordan finder jeg fordoblingskonstanten?


Brugbart svar (3)

Svar #9
17. marts 2010 af Isomorphician

a) opstil to ligninger med to ubekendte

b) X2 = ln(2)/ln(a), brug a fra forskriften


Svar #10
17. marts 2010 af lucillepostej (Slettet)

jeg får en forskrift, der hedder:

y=2,035*1,426^x

er det mon rigtigt? 


Brugbart svar (2)

Svar #11
17. marts 2010 af Isomorphician

Ja.


Svar #12
17. marts 2010 af lucillepostej (Slettet)

 Super! Tak - jeg har virkelig været glad for hjælpen her. 


Skriv et svar til: Ekspotentielle funktioner - hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.