Fysik

Hastighed med konstant acc.

17. marts 2010 af bolani (Slettet) - Niveau: B-niveau

Heej :)

hvis en kugle skyddes ud af en kanon med en fart på 60 m/s, og jeg så skal finde ud af hvilke tidspunkter den har farten 10 m/s - hvad gør jeg så ?

Tror selv at jeg skal sige:

v(t)= gt+v0

10 = 9,82 t + 60

t = (10-60)/9,82

t=-5,09

men så bliver jeg usikker, fordi tiden er negativ? har jeg gjort det rigtig, eller hvad skal jeg :) ?

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. marts 2010 af Jmjohansen (Slettet)

 Din udregning er rigtig... hvis kanonen skyder lige op i luften

din negative tid får du fordi du har rod i dine fortegn

tyngdeaccelerationen g, har modsat fortegn af vektoren v0. Dvs. din ligning (1) kommer til at hedde

v(t)= -gt+v0


Skriv et svar til: Hastighed med konstant acc.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.