Matematik

Løs ligningen

18. marts 2010 af Djemba (Slettet) - Niveau: B-niveau

f(x)= x ^3- 11·x^2 + 38·x - 40

a) Løs ligningen f af mærke = 0, og forklar, hvad de fundne x-værdier fortæller om grafen for f?

Hvad skal man gøre, sætte o på xets plads?

PS: Hvis nogle ved, hvordan man sætter det ind i derive, så sig frem:) Man starter selvfølgelig med at skrive funktionen ind, men hvad så?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2010 af mathon

    f '(xo) = 3xo2 - 22xo + 38 = 0

                          (11-√(7))/3  ≈ 2,78
             xo  = 
                          (11+√(7))/3 ≈ 4,55


Svar #2
18. marts 2010 af Djemba (Slettet)

På den mere blødsomme måde?

Forstår naturligvis ikke, hvad der sker...

Ellers må en anden venlig sjæl svare...

Tak.


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. marts 2010 af mathon

...du løser en 2.gradsligning...


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. marts 2010 af miinnaxd (Slettet)

Du har 2. gradsligningen 3x^2-22x+38, og du finder først diskriminanten, d:

d=b^2-3*a*c = (-22)^2-4*3*38 = 28

x=-b+√d)/(2*a) og -b-√d)/(2*a)

x=4,55 v x=2,78

Om grafen f, kan du så sige at i x=4,55  og x=2,78 har grafen toppunkt. 


Skriv et svar til: Løs ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.