Matematik
Et lille integrale...
20. februar 2005 af
CanaBanana (Slettet)
Hejsa... Jeg jeg ved sgu ikke hvad der sker i mit hovede for jeg kan ikke løse dette integrale: 15X(X+1)^0,5dx med grænserne 0 og 3....
Umiddelbart har jeg prøvt partiel integration med g(X)=15X og f(X)=(X+1)^0.5 Virker ikke for mig... Hjææææælp---
Umiddelbart har jeg prøvt partiel integration med g(X)=15X og f(X)=(X+1)^0.5 Virker ikke for mig... Hjææææælp---
Svar #1
20. februar 2005 af CanaBanana (Slettet)
Har fundet ud af det... monster let...
Men har et andet problem :
fa(x)= a^2-x^2.
For nhver værdi af a>0 afgrænser grafen for fa og x-aksen en punktmængde Ma som har et areal.
a skal bestemmes så arealet af Ma bliver 32/3...
Desuden er det en færdighedsopgave, så den burde egentlig være let idet jeg også har fundet ud af at grænserne på det bestemte integrale nødvendigvis må være a og -a.. Kan ikke komme videre
Men har et andet problem :
fa(x)= a^2-x^2.
For nhver værdi af a>0 afgrænser grafen for fa og x-aksen en punktmængde Ma som har et areal.
a skal bestemmes så arealet af Ma bliver 32/3...
Desuden er det en færdighedsopgave, så den burde egentlig være let idet jeg også har fundet ud af at grænserne på det bestemte integrale nødvendigvis må være a og -a.. Kan ikke komme videre
Svar #2
20. februar 2005 af Epsilon (Slettet)
#1: Det hedder nu godt nok et 'integral'.
Vi ser på en familie af andengradspolynomier
fa(x) = a^2 - x^2, a>0
Ja, du skal sådan set blot beregne det bestemte integral
a
int[fa(x)dx] = 32/3
-a
Bestem en stamfunktion til fa(x) og evaluer stamfunktionen i integrationsgrænserne.
Skriv eventuelt dit resultat herinde, når du har regnet på det.
//Singularity
Vi ser på en familie af andengradspolynomier
fa(x) = a^2 - x^2, a>0
Ja, du skal sådan set blot beregne det bestemte integral
a
int[fa(x)dx] = 32/3
-a
Bestem en stamfunktion til fa(x) og evaluer stamfunktionen i integrationsgrænserne.
Skriv eventuelt dit resultat herinde, når du har regnet på det.
//Singularity
Svar #3
21. februar 2005 af CanaBanana (Slettet)
Har fået den lavet... Havde gjort det du skrev, blot lavet en regnefejl... Får det korrekte resultat nu: 2
Skriv et svar til: Et lille integrale...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
