Matematik

matematik

19. marts 2010 af ZIDAN10 (Slettet)

Hej jeg har regnet a ud, men jeg skal også regne b ud. Er der nogle som kan hjælpe mig med det. Jeg har kigget på facitlisten og a= -1,8503, og b= 12. Jeg vil gerne regne b ud.

Opgaven lyder sådan: En funktion er givet ved  f(x) = b·xa.  Bestem tallene a og b, når det oplyses, at  f(1) = 12, og at f(x) falder med 7%, når x vokser med 4%

  __________________________________

f(1,04) = 12*(1-0,07) = 11,16 , dvs

11,16 = 12 * 1.04a , så

a = log(11,16/12) / log(1,04) = -1,8503

-----------------------------------------------------

Hvordan regner man b ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2010 af PeterValberg

Det har du altså fået svar på før: https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=821401

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. marts 2010 af Isomorphician


Skriv et svar til: matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.