Kemi

HASTER! Bestemmelse af saltindhold i vandprøve

20. marts 2010 af anonymii (Slettet)

jeg lavede i timerne et demonstrationsforsøg hvor saltindholdet i havvand blev bestemt ved fældningstitrering. Der blev brugt 22,2 mL 0,1M AgNO3 til at titrere 10,0 mL vandprøve. Find vandprøvens stofmængdekoncentration af NaCl(aq) og omregn til massepromille=?

Hvordan gør jeg det ? :/
Håber virkelig at der i vil hjælpe, det haster nemlig, den skal afleveres snart! :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2010 af Ramses I (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. marts 2010 af kemikerne (Slettet)

På samme måde som når du finder masse%, du skal blot gange med 1000 o/oo i stedet for 100 o/o


Svar #3
21. marts 2010 af anonymii (Slettet)

jeg skal bruge disse formler! c=n/v og n=m/M?

hjæælp


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. marts 2010 af Ramses I (Slettet)

ja, men får du ikke også massen m når du tager densiteten i g/ml og ganger med volumen i ml. Og man skal altid faktisk altid bruge densiteten når man regner støkiometri.

m = d * v  (g = g/ml *ml)

d = M * C (g/L = g/mol * mol/l)

Ellers skal du antage at densiteten på havvand er 1 g/ml og så har du 10 g prøve. Men når man nu kan slå densiteten op i en tabel så kan man da ligeså godt bruge det rigtige tal.


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. marts 2010 af kemikerne (Slettet)

Har du ikke bestemt massen af de 10,00 mL havvand?


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. marts 2010 af Ramses I (Slettet)

#5

Jo det har jeg, da jeg har densiteten for havvand d= 1,03 g/ml

Se svar #1 (henvisningen)


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. marts 2010 af kemikerne (Slettet)

Jeg mente nu eksperimentelt

masse%o = m(NaCl)/m(havvand)*1000 %o   (1)

når du har c (mol NaCl/L havvand) kan du

1) omregne mol NaCl til g NaCl (ved først at bestemme molarmassen)

2) omregne L havvand = 1000 mL havvand til g havvand ved at benytte densiteten

3) nu har du masse af NaCl og masse af havvand som du indsætter i (1)


Skriv et svar til: HASTER! Bestemmelse af saltindhold i vandprøve

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.