Matematik

Eksponentiel funktion

23. marts 2010 af Mette12 (Slettet)

En eksponentialfunktion f har halveringskonstanten 7 og den går igennem punktet(2 ; 5,1).

Bestem f(9).

Bestem f(23).

Bestem f(-5).

Hvordan gør man? hvad skal jeg bruge halveringskonstanten til. Jeg ved jeg skal bestemme en forskrift først men hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2010 af NejTilSvampe

 f(x) = b*(0,5)x/T1/2

Hvor T1/2 er halveringskonstanten, så mangler du bare at løse for b, det gør du med det opgivede punkt


Svar #2
23. marts 2010 af Mette12 (Slettet)

#1 har lavet den nu :D Mange tak


Svar #3
23. marts 2010 af Mette12 (Slettet)

#1 Jeg har en anden opgave, som jeg ikke forstå. (se vedhæftet) - mit spørgsmål står i dokumentet

Vedhæftet fil:eksponentielfunktion.docx

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. marts 2010 af mathon

modellen skal være

                        y = 5000·1,1x

.......................

generelt:
                       y = b·(1+r)x og r = p/100

         hvor
                   r > 0 for en eksponentielt voksende udvikling
                   r < 0 for en eksponentielt aftagende udvikling

                            
 


Skriv et svar til: Eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.