Kemi

Reaktions skema og stofmængde

24. marts 2010 af chrid (Slettet)

 Hej 

skriv reaktionsskemaet for forbrænding af C7H16

betragt 1 L C7H16 beregn stofmængden af C7H16

Hvor stor et volumen ren oxygen (20 grader C 1,013 Bar) går der til forbrænding af 1 L C7H16

på forhånd tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2010 af JKaram (Slettet)

Ved du hvad en forbrænding er rent kemisk? Gør du det, tror jeg godt selv du kan amigo :-)

Karam


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. marts 2010 af mathon

d(C7H16 (l))  = 680 g/L

                                                     C7H16 (g)    +    11O2 (g)   →   7CO2 (g)   +   8H2O (g)

ækvivalente stofmængder i mol:          1                   11
ækvivalente stofmængder i g:          100,20        11·2·15,999 =   351,978
aktuellestofmængder i g:                   680                  x
            

oxygenmængde i g:      x = (680/100,20)·(351,978 g) = 2388,67 g

oxygenstofmængde      n = (2388,67 g)/(2·15,999 g/mol) = 74,6507 mol

volumen af 74,6507 mol oxygen ved 20 grader C og 1,013 bar

         Voxygen = n·R·T/p = (74,6507 mol)·(0,083145 bar·L·mol-1·K-1)·((273,15+20) K)/(1,013 bar)


Skriv et svar til: Reaktions skema og stofmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.