Matematik

Uden hjælpemidler

24. marts 2010 af chrid (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej, skal aflevere om en time, nogen der kan hjælpe? 

opgave 1

To funktioner er givet ved
f (x) = x+ 200 og g (x) -3 + 600  .
Bestem førstekoordinaten til skæringspunktet mellem graferne for de to funktioner.

Opgave 2
En funktion f er givet ved
f (x) x2 + 5x
Bestem f (x) , og bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(4, f (4)) .

Opgave 3
Reducér udtrykket  2x(x+y) -(x + y)og reducér udtrykket 3mp/(mp+mh) 
.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2010 af mathon

...læs din skrevne opgavetekst igennem og rediger den

f.eks.
             "g (x) -3 + 600"


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. marts 2010 af mathon

Opgave 2

                    f(x) = x2 + 5x
                    f(4) = 42 + 5·4 = 16 + 20 = 36
 

                    f '(x) = 2x + 5
                    f '(4) = 2·4 + 5 = 13

og tangentligningen i (4,36)

             y = 13·(x-4) + 36


Skriv et svar til: Uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.