Matematik

Funktion ??

24. marts 2010 af gameir02 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Betragt funktionen givet ved f(x) = 12 * x^a. Bestem tallet, a, når det oplyses,

at f(x) falder med 7%, når x vokser med 4%.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2010 af mathon


                  y2 = 12·x2a
                  y1 = 12·x1a     

                  y2/y1 = (x2/x1)a
hvoraf
                 0,93 = 1,04a

                 ln(0,93) = ln(1,04)·a

                 a = ln(0,93)/ln(1,04)


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. marts 2010 af peter lind

Løs ligningen f(x)*0,97 = 12*(1,04*x)a. Tip til løsningen. Del med f(x)


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. marts 2010 af papas (Slettet)

f(x)*0,93 = 12*(1,04*x)a


Skriv et svar til: Funktion ??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.