Matematik

Hjælp tager 2 sek!!?

24. marts 2010 af gameir02 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 I trekant ABC er vinkel B = 30,8 grader a = 98 og b = 71.

(1) Redegør for, at der kan konstrueres to trekanter med nævnte mål.

(2) Beregn manglende sider og vinkler for hver af disse to trekanter.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2010 af Erik Morsing (Slettet)

den er jeg 4 sekunder om, så kan du vel lave den på 16


Svar #2
24. marts 2010 af gameir02 (Slettet)

Problemet er at jeg ikke kan gennemskue den første opgave, nr.2 har jeg gennemskuet...


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. marts 2010 af mstouby (Slettet)

 Prøv at tegne trekanterne på denne måde.

Tegn først linjestykket a med din lineal. Bare tegn den så alle målene er i millimeter.

Tag så din vinkelmåler. Tegn en lang linje som danner en vinkel på 30,8 grader med linjestykket a.

Tag så din passer. Sæt den på 71 mm. Tegn en cirkel med denne radius og med centrum i den anden ende af a.

Hvor mange gange skærer denne cirkel den lange linje?

\Mikkel


Skriv et svar til: Hjælp tager 2 sek!!?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.