Matematik

to funktioner

24. marts 2010 af Rasie (Slettet)

To funktione er givet ved

f(x)=-4x2+20x

g(x)=8x

Graferne for de to funktioner afgrænser et område M, der har et areal.

Bestem førstekoordinaten til hvert af skæringspunkterne mellem graferne for f og g, og bestem arealet af område M.

Jeg har gjort således for at findes førstekoordinaten:

f(x)=g(x)

4x2+20x=8x

Derefter skal x isoleres, er det ved at sætte 8x på den anden side, hvorefter jeg løser det som en andengradsligning? for det har jeg prøvet, men det bliver mærkelige tal,


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2010 af Isomorphician

-4x2 + 20x = 8x <=>

-4x2 + 12x = 0 <=>

4x(-x + 3) = 0 <=>

4x = 0  v  -x + 3 = 0 <=>

x = 0  v  x = 3


Svar #2
24. marts 2010 af Rasie (Slettet)

tak :)


Skriv et svar til: to funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.