Matematik

Eskponentielle funktioner og lysintensitet

24. marts 2010 af Ristedorte (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej :)

Jeg har en opgave her som lyder:

Når lys trænger ned gennem vandet i en sø, aftager lysintensiteten. Lysintensiteten, y, er bestemt ved:

y = 200 *a^x

hvor x er vanddybden målt i meter.

For en bestemt sø gælder, at lysintensiteten er 32 i 5,0 meters dybde.

a) beregn a:

y = 200 * a^x

32 = 200 * a^5 <=>
0,16 = a^5 <=>
a = 0,693145

dvs. y = 200 * 0,693145^x
 

c) Med hvor mange % aftager lysintensiteten i søen, når dybden vokser med 3,0 meter?

Gør man så ikke det, at man putter a 0,693145^3 så det bliver 0,333... og bagefter:

0,333 = (1 - r) <=>

-0,666978 = r <=>

r = -66,6978 %

?


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2010 af hvadmeddet (Slettet)

Det virker helt rigtigt.


Svar #2
24. marts 2010 af Ristedorte (Slettet)

okay, der er jeg glad for at høre :), men ved du om der skal noget foran (0,333 = (1 + r))


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. marts 2010 af hvadmeddet (Slettet)

Du mener tekst? Jeg synes det er fint.

Du har dog fortegnsfejl til sidst:

0,333 = (1 - r) <=>

r = 1 - 0,333 = 0,666978 = 66,6978 %


Svar #4
24. marts 2010 af Ristedorte (Slettet)

Vi har altid plejet at skrive (1 + r)


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. marts 2010 af hvadmeddet (Slettet)

Det var nu også mest fordi du selv skrev (1-r) i spørgsmålet. Her vil det desuden være det rigtige, da der bliver spurgt om hvor meget lysintensiteten aftager.


Skriv et svar til: Eskponentielle funktioner og lysintensitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.