Matematik

opstilling af formel

24. marts 2010 af Rasie (Slettet)

Fire variable størrelser er forbundet ved formlerne R=R0(1+α*t) og U=R*I , hvor
R0 og α er konstanter.
Opstil en formel, der udtrykker t ved U og I.

Jeg har sat det der kommer efter lighedstegnet ved R på R's plads i den anden formel:

U=R0(1+α*t)*I

Passer det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Jo, det ser rigtigt ud. I den formel kan du så isolere t, hvorved t bliver udtrykt ved U og I.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. marts 2010 af mathon

Ja


Brugbart svar (2)

Svar #3
24. marts 2010 af mathon

      U = Ro(1+α·t)·I

      1+α·t = U/(I·Ro)

       α·t = U/((I·Ro) - 1)

       t = (U/α)/((I·Ro) - 1)


Svar #4
24. marts 2010 af Rasie (Slettet)

skal t isoleres, eller er det fint nok som det jeg har skrevet?


Svar #5
24. marts 2010 af Rasie (Slettet)

tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Opgaven gik ud på at opstille en formel, der udtrykker t ved U og I, sådan som mathon har vist i #3 .


Skriv et svar til: opstilling af formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.