Matematik

Simpel ligning.

27. marts 2010 af sfu (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hey. Nogen som evt. har tid til lige at løse denne simple ligning for mig?

Har lavet den, dog tvivler jeg stærkt på mit svar. (Er vildt dårlig til mat.)

Håber nogen har tid! :)

-17x+2x=15


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Hvor mange "x"er er der på venstre side i alt? (-17+2 = -15), så det bliver -15x = 15. Divider med -15 på hver side:

-15x/(-15) = 15/(-15) , så

x = -1


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. marts 2010 af jesperher (Slettet)

hvis du skal isolere x?

-17x +2x = 15

-15x = 15

-15x/15 = 15/15

-1x = 1

-1x*(-1) = 1*(-1)

x = -1


Svar #3
27. marts 2010 af sfu (Slettet)

@ jesperher:

Der står bare : løs lingingen.  


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. marts 2010 af jesperher (Slettet)

hvilket som regel betyder at man skal isolere x


Skriv et svar til: Simpel ligning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.