Matematik

4-3x = 8 + 1/3x

31. marts 2010 af sjoller1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg er i gang med at lave en liste med facit og løsningsforslag til en prøve for min lillebror, der går i gymnasiet. Det er sådan set problemfrit, og da jeg ikke ligefrem har en matematisk betonet uddannelse, er det desuden meget sjovt. Jeg har dog set mig blind på ligningen i overskriften, der i sig selv må være simpel nok. Jeg løser den dog gang på gang forkert.

Det kunne være meget fedt, hvis nogen kunne løse den her og inkludere alle mellemregninger, så jeg kunne se, hvad det i alverden er, jeg gør forkert. Jeg kan forestille mig, at det ikke kan tage mere end fem minutter.
 

Ligningen er altså 4-3x = 8+(1/3)x - dvs: fire minus tre-x er lig med otte plus en tredjedel x :-)


På forhånd mange tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. marts 2010 af Andersen11 (Slettet)

Isoler x på den ene side:

3x + (1/3)x = 4-8, dvs

(10/3)x = -4, hvoraf

x = -4•3/10 = -12/10 = -6/5


Skriv et svar til: 4-3x = 8 + 1/3x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.