Kemi

beregning af det osmotiske tryk

31. marts 2010 af johngun (Slettet)

Hej.
Jeg har problemer med at beregne det osmotiske tryk.
Nogen der kan hjælpe med at beregne det osmotiske tryk i dette tilfælde.
20,5387 gram sukker i 0,10 L demi vand ved 20 grader. ?

Håber der er nogen der kan hjælpe.


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. marts 2010 af mathon

                  M(C6H12O6) = 180,16 g/mol

                  n = m/M = (20,5387 g)/(180,16 g/mol) = 0,114003 mol

                  den kolligative koncentration ccol = 1·(0,114003 mol)/(0,10 L) = 1,14003 M

                 π = ccol·R·T = (1,14003 mol/L)·(8,31451 Pa·m3·mol-1·K-1)·((273,15+20)K) = 2,7787·106 Pa

..................

J = Nm = (N·m-2)·m3 = Pa·m3

2,7787·106 Pa = 27,787 bar = 27,4236 atm = 20841,9 mm Hg                          


Svar #2
31. marts 2010 af johngun (Slettet)

Mange tak .
Kan du så forklare mig hvad jeg skal gøre hvis det er 1,7532gram salt i 0,1 L demi vand ved 20 grader.


Brugbart svar (1)

Svar #3
31. marts 2010 af mathon

rettelse af enhedsfusk:

π = ccol•R•T = (1,14003•10-3 mol·m-3)•(8,31451 Pa•m3•mol-1•K-1)•((273,15+20) K) = 2,7787•109 Pa
..................
J = Nm = (N•m-2)•m3 = Pa•m3

2,7787•109 Pa = 2,7787•104 bar = 2,74236•104 atm = 2,08419•107 mm Hg
 


Brugbart svar (1)

Svar #4
31. marts 2010 af mathon

salt
består af ioner
                          
NaCl (s) Na+ (aq)  +  Cl- (aq)
hvorfor
partikelfaktoren z = 2

                           ccol = z·c
                           ccol = 2·c

        M(NaCl) = 58,45 g/mol

        n = m/M = (1,7532 g)/(58,45 g/mol) = 0,029995 mol

        den kolligative koncentration ccol = 2·(0,029995 mol/(0,10 L) = 0,29995 M

        π = ccol·R·T = (0,29995·103 mol·m-3)·(8,31451 Pa·m3·mol-1·K-1)·((273,15+20)K) = 7,31094·105 Pa

..................

J = Nm = (N·m-2)·m3 = Pa·m3

7,31094·105 Pa = 7,31094 bar = 7,21534 atm = 5483,66 mm Hg                          


Brugbart svar (1)

Svar #5
31. marts 2010 af mathon

det var dog utroligt:
                 #3

rettelse af enhedsfusk:

π = ccol•R•T = (1,14003•103 mol·m-3)•(8,31451 Pa•m3•mol-1•K-1)•((273,15+20) K) = 2,7787•106 Pa
..................
J = Nm = (N•m-2)•m3 = Pa•m3

2,7787•106 Pa = 27,787 bar = 27,4237 atm = 20842 mm Hg
 


Svar #6
31. marts 2010 af johngun (Slettet)

Mange tak skal du have .
Det er til stor hjælp.


Skriv et svar til: beregning af det osmotiske tryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.