Kemi

Fortynde saltsyre fra 0 pH til 2 pH

01. april 2010 af CitronCyklen (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hvordan fortynder man 5 ml saltsyre 1M, med en pH-værdi på 0, så den får en pH værdi på 2? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. april 2010 af Jmjohansen (Slettet)

 pH=-log[H+]


Svar #2
01. april 2010 af CitronCyklen (Slettet)

 Det forstår jeg ikke, hvad betyder?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. april 2010 af Jmjohansen (Slettet)

 1M betyder 1 mol saltsyre pr. liter væske volumen. Du finder pH værdien ved at tage den negative logaritme til koncentrationen af H+ ioner i væsken. Da saltsyre er monovalent, er kocentrationen af HCl og H+ den samme. Så er det bare at isolere koncentrationen af H+ til en givet pH og udregne den nye koncentration


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. april 2010 af mathon

        fortynd den 1 M saltsyre  til et rumfang, der er 100 gange så stort
dvs.
        til 500 mL = 0,5 L


Svar #5
05. april 2010 af CitronCyklen (Slettet)

 Ah ok, så hvis man skal fortynde en syre, skal man putte faktor 10 vand i, for at pH skal ændres med 1. 

5 x 10 = 50 ml vand skal i, for at syren får 2 pH 

Mange tak! 


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. april 2010 af mathon

gælder kun for en stærk syre   (pKs < -1,74)


Skriv et svar til: Fortynde saltsyre fra 0 pH til 2 pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.