Matematik

Irrationelle funktioner

02. april 2010 af sofus12345 (Slettet)

Hej.

Jeg er i gang med at skrive en opgave om Irrationelle funktioner, og får at vide at jeg skal lave en standardundersøgelse af f(x).

f(x) = √ (kvadratrod) x2 + 4x + 8

Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2010 af mathon

              f(x) = √(x2 + 4x + 8) = √((x+2)2+4) hvoraf ses, at radikanden er positiv for alle reelle x
hvorfor
             Dm(f) = R
standardundersøgelsen
indbefatter endvidere
                                     •  værdimængde
                                     •  monotoniintervaller
                                     •  monotoniforhold
                                     •  eventuelle ekstrema
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. april 2010 af mathon

efter henvendelse:

bestem differentialkvotienten

                      og undersøg de anviste forhold i standardundersøgelsen


Svar #3
02. april 2010 af sofus12345 (Slettet)

skal jeg ikke også finde nulpunkter?


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3 - Se svaret i #1. Du får foræret, at radikanden i dit funktionsudtryk er positivt for alle reelle x. Der er altså ingen nulpunkter.


Svar #5
02. april 2010 af sofus12345 (Slettet)

Nå okay, så det skal jeg slet ikke tænke på?


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5 - Jo, du kan da godt tænke på det, og svaret er, at der ikke er nogen reelle nulpunkter.


Svar #7
02. april 2010 af sofus12345 (Slettet)

også det jeg mener.


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. april 2010 af mathon

    f '(x) = (x+2)/√((x+2)2+4)


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. april 2010 af mathon

ekstremum kræver

                         f '(xo) = (x+2)/N = 0                       (N = √((x+2)2+4)>0)
hvoraf
                         xo = -2

monotoniforhold:
            for x<-2 er f '(x)<0, hvorfor f(x) er monotont aftagende
            for x>-2 er f '(x)>0, hvorfor f(x) er monotont voksende
hvoraf
ses
            at f(x) har minimum for x = -2
            fmin = f(-2) = 2

hvorfor  Vm(f) = [2;∝[
         


Svar #10
02. april 2010 af sofus12345 (Slettet)

Hvad er ekstremum?


Brugbart svar (0)

Svar #11
02. april 2010 af mathon

ekstremum = "yderlighed" dvs maksimum eller minimum


Svar #12
02. april 2010 af sofus12345 (Slettet)

ja okay, men kan godt være at det er et dumt spørgsmål, men hvor kommer det fra det du skriver der?

Hvad kommer det af og hvad skal det stå under?


Brugbart svar (0)

Svar #13
02. april 2010 af mathon

                  • monotoniforhold
                  • ekstremum


Svar #14
02. april 2010 af sofus12345 (Slettet)

Når du skriver "ekstremum", er det så ekstrema du mener?


Brugbart svar (0)

Svar #15
02. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

#14 - "ekstrema" er flertalsformen for "ekstremum".


Brugbart svar (0)

Svar #16
02. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

#14 - Opgaven, som du formulerede den i #0, går ud på at lave en standardundersøgelse af funktionen f(x), som den blev defineret i #0. I de forskellige indlæg her er det blevet skåret ud i pap, hvad sådan en standardundersøgelse går ud på, og du har også fået serveret på et fad, hvordan udtrykket for funktionens differentialkvotient ser ud. Nu skal du så bruge alle disse oplysninger til at færdiggøre din opgave.


Svar #17
02. april 2010 af sofus12345 (Slettet)

har bare ikke hørt ordet "ekstremum" før, derfor jeg bliver lidt forvirret.


Brugbart svar (0)

Svar #18
02. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

#17 - Men du har hørt ordet "ekstrema" før?


Svar #19
02. april 2010 af sofus12345 (Slettet)

ja.


Svar #20
02. april 2010 af sofus12345 (Slettet)

er det, det samme?


Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.