Matematik

% opgave

04. april 2010 af Pigemus (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har sammenhængen:
 

y=1,8*0.983x

Jeg skal først bestemme koncentrationen efter 24 timer = 1,1928

Dernæst lyder opgaven:

Med hvor mange procent pr. time aftager koncentrationen??

Her er jeg lidt lost eftersom jeg synes at jeg kan finde mange resultater der kunne være de rette :)

Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. april 2010 af peter lind

100(*f(t+1time)-f(t))/f(t). Du kan gøre det lidt lettere beregningsmæssigt ved at vælge en pæn værdi for t.


Svar #2
04. april 2010 af Pigemus (Slettet)

På ærligt indrømme at det ikke rigtig hjalp mig?

Lidt mere hjælp?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. april 2010 af peter lind

så må du fortælle mere om den funktion. Hvad er x og hvad er y?


Svar #4
04. april 2010 af Pigemus (Slettet)

x er antal timer efter indsprøjtningen

y er koncentrationen i blodet

Opgave beskrivelsen lyder:

Efter at en person har fået en indsprøjtning af en bestemt medicin aftager koncentrationen af medicinen i blodet.


Brugbart svar (1)

Svar #5
04. april 2010 af peter lind

Så har du 100*(f(x+1)-f(x)/f(x) = 100*(1,8*0.983x+1-1,8*0.983x) /(1,8*0.983x). Bemærk at 1,8*0.983x kan forkortes ud.


Svar #6
04. april 2010 af Pigemus (Slettet)

Selvom du forkorter det ud kan jeg godt nok ikke se hvordan du kan få resultatet i %?


Svar #7
04. april 2010 af Pigemus (Slettet)

Hov, nu får jeg resultatet til -1.7.

Får du det samme?


Brugbart svar (1)

Svar #8
04. april 2010 af peter lind

ja


Svar #9
04. april 2010 af Pigemus (Slettet)

Tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #10
04. april 2010 af Krabasken (Slettet)

start, x=0, y=1,8*0.9830=1,8

Efter 1 time, y=1,8*0,9831

Koncentrationen er aftaget (1000-983)/1000=17 promille = 1,7%

Steen


Svar #11
05. april 2010 af Pigemus (Slettet)

Tak :)


Skriv et svar til: % opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.