Matematik

At bruge diskriminantformlen

04. april 2010 af MariamxD (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle!
Jeg sidder med en matematikopgave og er gået lidt i stå.

Jeg skal løse ligningen 2x^2-6x+4=0, og kan regne ud at jeg skal bruge diskriminantformlen der lyder b^2-4*ac.

Min bog beskæftiger sig bare ikke med dette, og jeg kan simpelthen ikke huske hvordan jeg skal gøre. Skal jeg sætte tallene ind, så det kommer til at lyde:

d = 2x^2-4*6x*4

Eller hvordan? På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. april 2010 af NejTilSvampe

 en andengradsligning er i formen  ax^2 + bx + c = 0

så b er den koefficient foran "x i første" og c er konstanten "den uden noget x bagefter". Så det bliver 

d = (-6)^2 - 4*(2*4) = 36 - 32 = 4 > 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. april 2010 af mawak (Slettet)

x=(-b+-(b2-4ac)0,5)/2a   det er løsningensformen for denne type ligninger. +- betyder at der er to løsninger. i den trækker du kvadratrodem fra og i den anden lægger du den til...


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. april 2010 af wooww (Slettet)

2x2 - 6x + 4 = 0

Diskriminanten finder du ved hjælp af følgende formel: d = b2 - 4ac

2x2 = a, 6x = b og 4 = c

d = 62 - 4 • (2) • (4) = 4

Hvis d (diskriminanten) er mindre end 0 er der ingen løsninger, hvis d er større end 0 er der 2 løsninger og hvis d er lig med 0, så er der 1 løsning.


Svar #4
04. april 2010 af MariamxD (Slettet)

Jamen.. Skal jeg så slet ikke bruge den der hedder b^2-4*ac? Altså, skal den erstattes med ax^2 + bx + c = 0?

Og hvis den skal det.. så må det jo være:

b^2+6x+4 =0

Hvordan får du (-6)^2 - 4*(2*4)?

Og begge to, tak for svarene


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. april 2010 af wooww (Slettet)

Din ligning vil så have rødder/løsninger, givet ved følgende formel:

xn = (-6+/-√d)/(2·a)

x1 = (-6+√4)/(2·2) = (-6+2)/4 = -1 og x2 = (-6-√4)/(2·2) = (-6-2)/4 = -2
 


Skriv et svar til: At bruge diskriminantformlen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.