Matematik

Hvad gør jeg forkert?

05. april 2010 af SørenV (Slettet)

Jeg har en vektorfunktion, og skal finde den lodrette tangent. Vektorfunktionen er givet ved:

v(t) = (2*t)

         (3*t2-6)

For at finde den lodrette tangent løser jeg så ligningen x'(t) = 0     ... men det er så her jeg går i stå!??


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Hvis x=x(t) og y=y(t), så er dx/dt * i + dy/dt *j tangent til kurven, så tangenten til kurven i et vilkårligt punkt er 2*i + 6t*j, det ses, at 1. koordinaten er tidsuafhængig (konstant 2i), mens 2. koordinaten afhænger af t. Jeg har brugt x(t) i stedet for v(t), der kan forveksles med hastigheden.


Svar #2
05. april 2010 af SørenV (Slettet)

Det forstår jeg ikke meget af.. Umiddelbart ville jeg bare sige man skulle løse x'(t) = 0 og så indsætte en t-værdi i vektorfunktionen!? Er det helt forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. april 2010 af Erik Morsing (Slettet)

ja det skal du også, det var en generel oplysning. Hvis du substituerer t=½x ind i ligningen for y, så får du y=3*x2/2 - 6, der differentieret giver 3x-6, som lig 0 giver x=2


Skriv et svar til: Hvad gør jeg forkert?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.