Matematik

Reducer uden brug af lommeregner

06. april 2010 af moegreen (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Jeg skal løse en opgave hvor jeg skal reducere følgende stykke uden brug af lommeregner:

log(4/5)+log(15)+2log(2)-log(48)

jeg skal benytte regneregler for logaritmer:

log(ab)=loga+logb

log(a/b)=loga-logb

log(a^x)=x*loga

Jeg kan simpelthen ikke få det rigtige facit... som skulle være 0, jeg har prøvet en masse forskellige varianter, men jeg forvirrer mig selv, og går galt hver gang. Er der nogen som kan regne det stykke ud, og samtidigt hvis detaljeret hvordan de har gjort? 

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2010 af mathon

se

Vedhæftet fil:log_1.doc

Skriv et svar til: Reducer uden brug af lommeregner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.