Matematik

Areal, integrale

07. april 2010 af lulu00 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Jeg vil skal gøre rede for, hvordan man bestemmer arealet mellem to grafer (det bestemte integrale), er der nogle der kan hjælpe?

herefter skal jeg løse en opgave, ved at finde arealet M, ved ikke hvordan jeg skal, har prøvet at sætte f(x)=g(x), men kan simpelthen ikke løse den, nogle der vil hjælpe her også? (har lagt et link med opgaven)

Med håb om at få hjælp, tak :D

Vedhæftet fil: 3.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du skal først finde integrationsgrænserne ved at bestemme, hvor de to grafer skærer hinanden. Her skal du løse ligningen

f(x) = g(x) , der her bliver til

1/64 x2 = √x , eller

x3/2 = 64 eller x = 0 , altså

x = 0 eller x = 16 . Da g(x) > f(x) for 0 < x < 16, findes arealet af M som

A(M) = ∫160 (g(x)-f(x)) dx


Svar #2
07. april 2010 af lulu00 (Slettet)

 Okay tusinde tak, det var en stor hjælp du gav mig tak, nu vil jeg se om jeg kan få et fornuftigt resultat... :D


Skriv et svar til: Areal, integrale

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.