Kemi

en simpel koncentrations regning...

07. april 2010 af bea-bea (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Godaften

Hvis man gerne vil lave en solvent der består af fx: 0.1%MEOH samt 0.006% EtOH i vand.Hvor den samlede volumen er på 100ml.  Hvordan finder man ud af hvor meget af HAc og EtOH der skal tilsættes?

Jeg kan godt finde ud af det hvis man nu kun har et stof  der skal blandes med vand, fx, 0.1%MEOH i vand. Så er det bare at gange 0,1 med 100 ml så får man--> 10ml. dvs der skal tilsættes 10mlMEOH i 90ml vand.

Håber der er nogen der kan hjælpe...


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. april 2010 af Majlund (Slettet)

Øhh, jeg håber virkeligt ikke du mener hvad du skriver... Mener du at hvis du blander 10mL MEOH og 90mL vand, så får du en 0,1 vol-% opløsning?? Snarere en 10 vol-% opløsning..

Bortset fra denne lille faktor 100, kan jeg desværre ikke være behjælpelig.. Jeg kan kun trække på min gymnasieviden, så jeg ved ikke hvad HAc og EtOH er...

Ac kunne selvfølgelig være Actinium, men da det ikke forekommer naturligt på jorden, tror jeg ikke det er det du mener. :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. april 2010 af Jmjohansen (Slettet)

 du opstiller 3 ligninger med 3 ubekendte

x+y+z=100

x/(x+y+z)=0,1

y/(x+y+z)=0,006

husk i øvrigt altid at skrive om det er vol % eller vægt % osv


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. april 2010 af Majlund (Slettet)

Øhh, jmjohansen, er du sikker på at det er fremgangsmåden?? De tre ligninger er lidt for åbenlyse.. De giver jo bare resultatet x= 10, og y=0,6... Og det kunne vi jo praktisk taget have læst ud af opgaven.. Det ville - i min optik - have været rigtigt hvis vi opløste to inaktive stoffer i vand...

Som jeg læser opgaven bliver to stoffer blandet (HAc og EtOH) foruden naturligvis vand, og de reagerer og danner MEOH, og desuden noget EtOH i overskud... Spørgsmålet er - ifølge min tolkning - hvad HAc er, og hvordan det bliver til MEOH...


Skriv et svar til: en simpel koncentrations regning...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.