Matematik

Hjælp til rettelse af to andengradsligninger!! Please

08. april 2010 af sar94 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Har lavet to andengradsligninger, men vil gerne vide om det er rigtigt det jeg har lavet. På forhånd tak.!!

Vedhæftet fil: andengrads2.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. april 2010 af nielsenHTX

desværre er begge forkerte,
og er det meningen at den anden skal være en ulighed?
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. april 2010 af Proprium (Slettet)

Jeg får ikke det samme i opgave 1. Jeg får x = 1/5 v x = 1.

Har du skrevet forkert i opgave nummer to? Mener du en andengradsligning eller en andengradsulighed?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. april 2010 af Isomorphician

Udregningerne af diskriminanterne er i orden, men du udregner x-værdierne forkert.


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du kan altid afprøve dit resultat ved at indsætte løsningerne i den oprindelige ligning. Derved ser du let, at din første opgave ikke er rigtig. Diskriminanten er rigtig, men du skal dividere korrekt: x = (-6±4)/(-10) = 1 eller 1/5 .

Den anden er heller ikke rigtig. Diskriminanten er rigtig; men du har ikke divideret korrekt: x = (4±12)/4 = 1±3 = 4 eller -2. Når du her har fundet rødderne til 2.-gradsligningen, skal du så finde de x, for hvilke 2x2 -4x -16 > 0 , altså de x, hvor grafen (parabelen) er over x-aksen, nemlig x er mindre end den mindste rod, eller x er større end den største rod.


Skriv et svar til: Hjælp til rettelse af to andengradsligninger!! Please

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.