Matematik

Convex eller concave funktion

09. april 2010 af JevsPetersen (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

 Hej

er f = x1*x2 convex eller concave når den er begrænset af

18-x1^2-x2^2 =0 og x1+x2 >=0


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du skal bruge definitionen for en konveks funktion.


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. april 2010 af c_aastrup

Husk, at konveks og konkav ikke et spørgsmål om enten eller. f(x) = sin x er fx hverken konveks eller konkav.

Det du skal vise er

for konveks og med ≥ for konkav.


Skriv et svar til: Convex eller concave funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.