Matematik

funktioner

10. april 2010 af B00MBABY (Slettet) - Niveau: A-niveau

nogen som kan hjælpe mig med følgende opgave:

Beregn kordinatsættene for skæringspunkterne mellem f og g

funktion f(x) = -2x^2+16x-24

funtion g(x) = 2x-1,5

ved man skal isolere x og finde det på den måde, men kan simpelthen ikke lige få den isoleret rigtigt.
jeg  ved facits er (2,5;3,5) og (4,5;7,5).


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2010 af mathon

skæring kræver

                          -2x2+16x-24 = y = 2x-1,5

                           -2x2+16x-24 = 2x-1,5        som reduceres til

                           -2x2 + 14x - 22,5 = 0


Svar #2
10. april 2010 af B00MBABY (Slettet)

ja, hvad gør jeg så når jeg er kommet så langt, det er nemlig der jeg går i stå.
får man skal vil isolere x og finde ud af hvad x kordinaten er på den måde?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2 - Så skal du løse den 2.-gradsligning i x, der kom ud af beregningerne.


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. april 2010 af MN-P (Slettet)

løs andengradsligningen ved hjælp af formelen

x=(-b±√b2-4ac)/2a


Svar #5
10. april 2010 af B00MBABY (Slettet)

forstår ikk lige?

skal jeg ikk have isoleret x der?
det jeg ikk lige kan finde ud af når den hedder -2x^2


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det er det, der hedder en 2.-gradsligning. Du må have lært, hvordan man løser en ligning af formen

ax2 + bx + c = 0 ?

Brug formlen, som MN-P gav i #4.


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. april 2010 af MN-P (Slettet)

Det er en andengradsligning, hvilket ses på at der står x2

Den løses ved hjælp af formelen i#4 hvor a, b og c findes af ax2+bx+c=0

-2x2 + 14x - 22,5 = 0

I dette tilfælde er  a=-2    b=14  og c=-22,5

indsæt det i formelen


Svar #8
10. april 2010 af B00MBABY (Slettet)

ups, kender godt formlen nu. havde bare ikk lige set du havde sat den med ind.
min fejl. ups :D


Svar #9
10. april 2010 af B00MBABY (Slettet)

føler mig lidt dum lige nu :D


Skriv et svar til: funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.