Matematik

Areal

12. april 2010 af YodawgYowwwwwww (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle :)

Vi har at f(x) = kvadratrod(36 - 6x).

For 0 < a < 6 afgrænser grafen for f, 1. aksen og linjen med ligningen x = a en punktmængde Na, der har et areal. Når punktmængden roteres om førsteaksen fremkommer et omdrejningslegeme. Bestem vha. stamfunktioner tallet a, så rumfanget af omdrejningslegemet bliver 12pi.

Jeg kan godt se omdrejningslegemet for mig, og jeg har formlen for rumfanget af et omdrejsningslegeme.. men jeg har problemer med hvad jeg skal indtaste i denne formel, især det her x = a. Har brug for lidt hjælp til denne.

kh


Svar #1
12. april 2010 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

Ligemeget!

Jeg tror jeg har fundet løsningen nu :)


Skriv et svar til: Areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.