Matematik

løs ligning

13. april 2010 af aishaali (Slettet)

 løs ligningen : 1/x + 1/3= 5/6


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2010 af Brateslav (Slettet)

0,5x + 1/3 = 5/6

0,5x = 2/6 + 5/6

0,5x = 7/6

0,5x = 1 1/6

1x = 2 2/6 el. 2 1/3.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

#1 er ikke rigtigt.

Vi får i stedet

1/x = 5/6 - 1/3 = 5/6 - 2/6 = 3/6 = 1/2 , hvoraf

x = 2


Skriv et svar til: løs ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.