Matematik

Eksponentel funktion har jeg gjort det rigtigt?

14. april 2010 af WHiP (Slettet) - Niveau: C-niveau

Det er et lidt anderledes spørgsmål end jeg er vant til men vil lige høre om jeg har gjort det rigtigt.

Indbyggertallet i landet hullabulla var i 1800 lig med 312. Siden da er tallet vokset med 4,5% om året.

a) Angiv funktions forskriften f(t) der beskriver antallet af indbyggere som funktion af tiden t der er antal år efter 1800

Jeg får funktionsforskriften til at give:

f(t)=312*4,5t

Er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2010 af Isomorphician

f(t) = 312*1,045t


Svar #2
14. april 2010 af WHiP (Slettet)

ok så det var næsten rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. april 2010 af Proprium (Slettet)

#2 Ja. Husk nemlig, at:

a = 1 + (procentdelen/100)

- dersom funktionen er voksende.


Skriv et svar til: Eksponentel funktion har jeg gjort det rigtigt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.