Kemi

Kemirapport - blandede opgaver

16. april 2010 af Bloondineline (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej 

Nogen, der kan hjælpe mig med disse opgaver til min kemirapport? :)

Opgave 1.5
2,50g calciumchloridhexahydrat opløses i demineraliseret vand i en 50mL målekolbe, hvorefter der fyldes op til mærket med demineraliseret vand og omrystes.

a.Beregn de aktuelle koncentrationer af Ca2+ og Cl- i opløsningen.

5,00mL af opløsningen udtages med pipette og overføres til en 100mL målekolbe. Der fyldes op til mærket med demineraliseret vand og omrystes.

b.Beregn de aktuelle koncentrationer af Ca2+ og Cl- i den fortyndede opløsning. Den fortyndede opløsning blandes med 200mL 0,00608M natriumchlorid.

c.Beregn de aktuelle koncentrationer af Na+, Ca2+ og Cl- i blandingen.


Opgave 1.15
Til mange redoxtitreringer anvendes en 0,02M KMnO4-opløsning. En sådan opløsning er imidlertid ikke stabil i længere tid, og man må derfor indstille den med jævne mellemrum. Indstillingen foregår ved titrering på følgende måde:
Der afvejes en mængde natriumoxalat, Na2C2O4, som herefter opløses i fortyndet svovlsyre og titreres med KMnO4-opløsningen.

Ved en given indstilling blev der afvejet 0,189g Na2C2O4.
Der titreres, indtil reaktionsblandingen bliver svagt rødviolet, og på buretten aflæses et forbrug på 26,3mL.
Under titreringen sker reaktionen:
MnO4-(aq) + C2O42-(aq) ® Mn2+(aq) + CO2(g)

a.Afstem reaktionsskemaet.

b.Beregn den aktuelle koncentration af MnO4- i KMnO4-opløsningen.

c.Beregn en værdi for volumenet af den mængde CO2(g), der dannes ved reaktionen. Antag at 1mol gas ved 20°C og 1 atm tryk fylder 24,4L.
Hvorfor dannes der i virkeligheden ikke så meget CO2(g) som beregnet?


Opgave 3.6B
Ved passende temperatur og tryk og med anvendelse af en katalysator kan følgende reaktion finde sted:

2H2(g) + CO(g) ® CH3OH(g) (I)

I en beholder findes gasserne H2, CO og CH3OH i følgende koncentrationer:
[H2] = 0,318M
[CO] = 0,507M
[CH3OH] = 0,398M

a.Beregn størrelsen af reaktionsbrøken i den omtalte situation.

Beholderens temperatur ændres til en størrelse, hvor ligevægtskonstanten er 5,51M-2. Ligevægten indstiller sig ved den pågældende temperatur.

b.Forklar at den modsatte reaktion af (I) har fundet sted.Når ligevægten har indstillet sig ved den nye temperatur, er [CH3OH] = 0,377M.

c.Beregn stofmængdekoncentrationerne af de to andre gasser i beholderen.
 

På forhånd tak

Hilsen Line :)

(har også vedlagt opgaven)

Vedhæftet fil: U15_3Ke_afl[2].doc

Skriv et svar til: Kemirapport - blandede opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.