Matematik

hurtig spørgsmål

16. april 2010 af worcraft (Slettet) - Niveau: C-niveau

hvis en en vektors pil (vektor AB) er lodret og pilen er øverst dvs. vektor B og jeg ved at vektor AB er 5 cm.

er det så 5 cm eller - 5cm? og hvis pilen vender ned ad vil det så være plus eller minues?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Hvad i alverden mener du her???? Længden af en vektor er altid 0 eller et positivt tal, aldrig negativt.


Svar #2
16. april 2010 af worcraft (Slettet)

 jamen min vektor er i et koordinatsystem

jeg har to vektorer fx AB og CD

og AB som er 5 cm hvor spidsen er B og vender opad y-aksen

og CD somer er 3 cm hvor spidsen er D og vender nedad y-aksen

så har jeg en ligning der 

AB=x*CD

hvordan finder jeg x'et?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Så er, for eksempel, AB = (0; 5cm) og CD = (0; -3cm) . Løs så ligningen

AB = x CD

ved at løse den for y-koordinaterne.


Svar #4
16. april 2010 af worcraft (Slettet)

 hvordan finder jeg vektorerne a og b er paralele når jeg ved at a er 32 over 40 og b er 12 over 34? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Skal du undersøge, om a = (32 ; 40) og b = (12 ; 34) er parallelle ?


Svar #6
17. april 2010 af worcraft (Slettet)

det kan man godt sige men. det er ikke de rigtige tal der er nævnt. jeg vil bare gerne vide reglen for at finde ud af det :-) og derfor har jeg bare fundet på tallene


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Her er du i to dimensioner, så du kan tage tværvektoren til den ene vektor, for eksempel. Hvis to vektorer er parallelle, så er skalarproduktet af den ene vektor med den andens tværvektor lig med nul, fordi disse to vektorer er vinkelrette på hinanden, dvs. hvis

a•(^b) = 0 ,

er vektorerne a og b parallelle.


Svar #8
18. april 2010 af worcraft (Slettet)

 når jeg skal gange a*(^b)=0 , skal jeg så gange overkors?

(32*(-34))+(40*12)


Skriv et svar til: hurtig spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.