Kemi

Beregning af imasse%

17. april 2010 af tutsinuts (Slettet)

Hejsa. Jeg skal bestemme indholdet af citronsyre i citronsaft.
Ved et eksperiment er der blevet fortyndet 2,0 mL citronsaft med 40 mL vand, og opløsningen titreres med 0,100 M NaOH
Er kommet så langt til at bestemme massen af citronsyren, men skal jo også have massen af citronsaften for at kunne beregne imasse%:

For at beregne indholdet af citronsyre i citronsaft, må man først bestemme hvor meget NaOH der er blevet tilsat ved ækvivalenspunktet vha. titrerkurven. Derefter bestemmes stofmængden af tilsat NaOH:
n=c*V=0,100M*15,5mL=1,55mol

Da de ækvivalente mængder er 1:3 mellem NaOH og citronsyre, må stofmængden for NaOH divideres med 3 for at få stofmængden for citronsyre:
n=1,55mol/3=0,517mol

Herefter bestemmes massen af citronsyre:
m=M*n=192,12g/mol*0,517mol=99,326g
 

På forhånd tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Beregning af imasse%

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.