Kemi

opgave 8.7 i den røde opgavebog

27. februar 2005 af Simone444 (Slettet)
Er der nogle, som har lavet opgave 8.7 i den røde opgavebog. Skal i ? d finde en persons totale blodvolume, og kan ikke helt se hvordan det skal gøres:-(

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2005 af frodo (Slettet)

du kan sikkert finde molarmassen for penicillin et eller andet sted, og derud af kan du udregne stofmængden der injiceres, og du ved, at denne stofmængde fordeles på et meget kort tidsrum. koncentrationen har du regnet i c). Du kender nu c og n, isoler da voluminet

Svar #2
27. februar 2005 af Simone444 (Slettet)

tak skal du ha Frodo. Vil prøve det

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. februar 2005 af KemiKasper (Slettet)

Hmm det er da ligemeget(?). Du injicerer 64 mg og de fordeler sig lynhurtigt på hele blodvoluminet. Den koncentration du kender fra opgave opgave c er angivet i mikrogram pr. mL så det er jo en smal sag at beregne voluminet.

V = 64mg/koncentrationen

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. februar 2005 af frodo (Slettet)

hehe.. det er den da også!

Hvad kanman så lære af det? hold øjnene åbne! Af samme grund kan en gas heller ikke smelte ved 30C (?!?)

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. februar 2005 af KemiKasper (Slettet)

haha ja :D

Svar #6
27. februar 2005 af Simone444 (Slettet)

Bliver pludselig i tvivl om jeg har egnet punkt c rigtig ud. Er der rigtigt at bruge indholdet og indsætte den i formlen for koncentrationerne. Altså c(penicillin)=c(penicillin)start*10 opløftet -k*t. T = 0. har sat c(penicillin)start til 64 mg/mL. Er der forkert?

Brugbart svar (0)

Svar #7
27. februar 2005 af KemiKasper (Slettet)

Det ser rigtigt ud, hvis det altså er en første ordens-reaktion.

Skriv et svar til: opgave 8.7 i den røde opgavebog

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.