Matematik

Funktioner

19. april 2010 af kristensen93 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har virkelig brug for hjælp til disse to opgaver. Jeg har kigget i min matematikbog, men synes ikke at finde svar nok.

Opgaverne skal løses uden hjælpemidler, og det er deri problemet for mit vedkommende ligger. Jeg kunne sagtens regne dem, hvis man måtte bruge en solve-funktion, men det må jeg ikke, og nu er jeg på spanden :(

Her kommer opgaverne i al fald:

# En funktion f er bestemt ved .
   Bestem f’(1) og bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet (1,f(1))
 

# En funktion f er bestemt ved . Grafen for f går gennem punkterne (2,20) og (4,80)
   Bestem tallene a og b.
 

Hvis nogle vil hjælpe med dem, vil jeg være rigtig taknemmelig!

Mvh.
Den der har brug for hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2010 af rexden1

Du skal diffenrentiere dine funktioner som du har glemt at fortælle hvad hedder.

Herefter skal du anvende ligningen for en tangent: Y=f´(x0)*(x-x0)+f(x0)


Svar #2
19. april 2010 af kristensen93 (Slettet)

Hvordan "differentierer" jeg mine funktioner som er: f(x)=x^3+2x+8 og i den anden opgave er f(x)=b*a^x ??? Er helt lost på det her med funktioner s:


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. april 2010 af rexden1

den første skal du diffenrentiere ledvist efter følgende formel: f(x)= x-->  f´(x)= n*xn-1

Den anden opgave er jeg lidt i tvivl om!


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Den anden funktion er f(x) = b·ax = b·ex·ln(a) , der har den afledede

f'(x) = b·ln(a)·ex·ln(a) = b·ln(a)·ax = ln(a)·f(x)


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.