Kemi

hjælp til opgave

19. april 2010 af Peterhansen92 (Slettet)

Hvor meget 0,010 M NaOH(aq) skal man tilsætte for at ækvivalere 100 mL 0,020M saltsyre?


Formel = ?                                    Hvad kender vi = ?

Beregning = ?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2010 af PoKulaKi (Slettet)

 ved at bruge c · V = n finder du ud af at du har 0,002 mol saltsyre.

HCl og NaOH reagerer i forholdet 1:1, så stofmængden af NaOH du skal bruge er altså 0,002 mol. 

så bruger du V = n/c til at finde volumen af NaOH.


Svar #2
19. april 2010 af Peterhansen92 (Slettet)

Hvordan kommer det så til at se ud ,s ?   altså er formlen så c * V = n ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. april 2010 af mathon

reaktionsmængdeforholdet NaOH : HCl = 1 : 1

                                        nb                 = ns

                                    Vb·(0,010 M) = (0,100 L)·(0,020 M)     

                                    Vb = ((0,020/0,010)·(100 mL)

                                    Vb = 2·(100 mL) = 200 mL


Svar #4
20. april 2010 af Peterhansen92 (Slettet)

tak, men hvad er så formlen i dette tilfælde ?  da jeg skal svare på  hvilken formel jeg bruger og hvad jeg kender ifølge opgaven inden jeg går i gang med beregningen ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. april 2010 af mathon

   n = V·c


Skriv et svar til: hjælp til opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.