Matematik

Grøndlandsk sæt

22. april 2010 af xIraqisteve (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Jeg kan virkelig ikke regne det her ud.. Hvordan regner man det ?:

Island har et areal på 103.100 km3
Heraf udgør: Vildmark 50%, Græsningsarealer 20%, Gletsjere 12%, Lava 10%, Sandområder 4% og Søer 3 %

Hvor mange km3 fylder gletsjerne?

Der er 254.000 indbyggere på øen

Hvor mange indbyggere er der i gennemsnit pr. km2?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2010 af marskstig (Slettet)

Hej

Du er interesseret i at finde 1 % af arealet.

Altså 103.100 km2 divideret med 100.

når du kender 1 % er det simpelt at finde resten du ganger med

vildmark    x 50

Gletchere ser sådan ud på brøk streg                   103.100 x 12    =       12.372 km2

                                                                                             100


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. april 2010 af marskstig (Slettet)

indbyggere i gennemsnit.

254.000 / 103.100 =

eller hvis du mangler regnemaskine lidt nemmere at forkorte nullerne væk.

2540 divideret med 1031 =

Resultatet bliver det samme  


Svar #3
22. april 2010 af xIraqisteve (Slettet)

Okay tak. Men hvad med det med gletsjerne?


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3 - Det fik du jo svar på i #1. Bemærk, at areal måles i km2 (som korrekt anført i #1), ikke i km3.


Svar #5
23. april 2010 af xIraqisteve (Slettet)

Det havde jeg lige overset.. Og Ja, det ved jeg godt.. Jeg citere bare fra kopiarket (;


Skriv et svar til: Grøndlandsk sæt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.