Matematik

DK - energi - tricky spørgsmål

25. april 2010 af NV4life (Slettet) - Niveau: A-niveau

Danmarks årlige energiforbrug ligger på 886 PJ.
Hvis al energien kunne skaffes ud fra l E=mc^2, hvor stor en masse skulle der så til at dække DK's energiforbrug?

Nogle forslag?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Sæt mc2 = 886 PJ og find m . P er prefix for peta = 1015 .


Svar #2
25. april 2010 af NV4life (Slettet)

Forstår ikke rigtig hvad du mener med P? men har fået

mc^2 = 886 PJ

m = 886 PJ/c^2

m = 886 PJ / (300.000 m/s)^2 <´=> 886/ (600.00 m/s)

m = 0,0014766

enheden er jeg usikker på?


Svar #3
25. april 2010 af NV4life (Slettet)

nogen som kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Jeg forklarede i #1, hvad P betyder. Du får at vide, at det årlige energiforbrug er 886PJ = 886·1015 J. Dette sættes lig med masse-energi-ekvivalentet:

mc2 = 886·1015 J , så

m = 886·1015J/(2,9979·108m/s)2kg = 9,858kg .

Når man konsekvent indsætter enheder i SI enheder, bliver resultatet også en SI enhed.

Husk også, at c2 betyder c·c, ikke 2c .


Skriv et svar til: DK - energi - tricky spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.