Fysik

Tjekke om det er rigtigt..

26. april 2010 af marshov (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der ikke nogen der gider tjekke om fremgangs måden er rigtig i b'eren. 

I stangtennis er snorens længde 2,5m, og bolden vejer 130g. Bolden udfører en vandret jævn cirkelbevægelse, hvor snoren danner en vinkel på 520 med lodret.

a) Beregn størrelsen af den resulterende kraft på bolden og størrelsen af snorens træk i bolden.
 

F_res=m*g*tan(v)⇒0,13kg*9,82 m/s^2 *tan(?52?^0 )=1,633N
 

b) Beregn boldens fart

Vil jeg ikke kunne bruge denne formel: v=√(g*r+T) => v=√(9,82m/s*1,25m+0) = 3,5m/sek


Skriv et svar til: Tjekke om det er rigtigt..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.