Matematik

proportional med hastighed

27. april 2010 af trekanten (Slettet)

Bremselængden B (meter) for en bil er proportional med hastigheden v i anden potens. Hvis v måles i km/h, vil B for en bestemt bil på en tør vej være givet ved B = 0,005 * v^2. For en fører af bilen går der 0,9 sekunder, fra en forhindring opstår, til bremsen aktiveres. Den vejlængde R (meter), bilen tilbagelægger i dette tidsrum, kaldes reaktionslængden. Bilens samlede standslængde S (meter) er lig med reaktionslængde + bremselængde, dvs. S = R + B

a) Vis, at v km/h = v / 3,6 m/s

b) Bestem standselængden S, når hastigheden er 50 km/h, 80 km/h og 100 km/h.

c) hvor hurtigt må man højst køre, hvis standselængden ikke må være over 33 meter?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2010 af mathon

prøv nu at efterregne lidt
på svaret
i
www.studieportalen.dk/Medlemmer/Member.aspx


Skriv et svar til: proportional med hastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.