Fysik

Batteriets samlede indre resistans...

27. april 2010 af Mikkel91 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej !

Jeg skal op til prøve i El-lære imorgen, og sidder og gennemgår nogle opgaver. Er stødt på en, som jeg sidder fast i.

Øvelsen kommer fra Fysik AB bogen side 40 øvelse 7.2 .

Øvelsen:

Et 4,5 V's batteri er opgybbet af 3 elementer sat i serie. Hvert element har den elektromotoriske kraft = 1,5 V og den indre modstand Ri = 0,33 ohm. I kredsløbet er der også en ydre resistor med resistans Ry = 25 ohm.

SPØRGSMÅL:
 

Beregn batteriets samlede indre resistans og opskriv formlen for polspændingen Upol som funktion af strømstyrken I i kredsløbet.

På forhånd tak! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2010 af peter lind

Når batteriet og dermed modstandene er sat i serie skal du addere modstandene. Spændingsfaldet over de indre modstande er ifølge OHMs lov  R*I så polspæningen bliver P = E - R*I


Skriv et svar til: Batteriets samlede indre resistans...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.