Matematik

Hjællpp til prøven om logaritmefunktioner

27. april 2010 af Umulsus (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg har et par opgaver jeg gerne vil finde ud af hvordan man løser det:

Jeg skal løse følgende ligninger:

a) logx= 0,271 , b) Inx=1,3, c)In(2x)=0,6 d)4=7+Inx og e)4+logx =Ine^2+2

a) 3^x=27, b)(1/6)^-x = 36, c) e^x =3, d) 3*e^-x= 12

Hvordan regner man dem ud???

Jeg har en prøve i morgen og derfor ønsker jeg at kunne regne sådan nogle opgaver.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2010 af Duffy

a) Brug at 10x er den omvendte funktion til log(x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. april 2010 af ramme2 (Slettet)

a)    logx = 0,271 ⇔   x = 100,271   x= 1,866

d) 4=7+lnx  ⇔ lnx= -3 ⇔ x= e-3     ⇔ x= 0,0498

e       4 +logx =lne2  +2 ⇔  logx  = -2 +lne2  ⇔ log x =0   ⇔ x =100  ⇔ x=1

a   3x =27   ⇔  x log3 = log27  ⇔ x=log27 / log3   ⇔ x= 3


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. april 2010 af ramme2 (Slettet)

b (1/6) -x =36 ⇔ -x log(1/6) =log36 ⇔ x = log36 / log(1/6) x= -2     her bruges reglen om at du altid kan tage logaritmen på begge sider af lighedstegnet. Potensen skal isoleres udenfor logaritmen


Skriv et svar til: Hjællpp til prøven om logaritmefunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.