Matematik

løs ligningen?

28. april 2010 af pippi-xd (Slettet) - Niveau: B-niveau

nogen der kan hjælpe med at løse denne ligning?

log(x+2)+log3=0


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2010 af Jmjohansen (Slettet)

 x=-5/3


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. april 2010 af dnadan (Slettet)

Jeg vil mene, at du får mere ud af at kende metoden og ikke blot svaret...

log(x+2)+log3=0

<=> benyt log(a)+log(b)=log(ab)

log((x+2)*3)=0

<=> benyt log(k)=c <=> k=10^c

(x+3)*3=10^0=1

<=> resten er en ganske almindelig ligning, som du uden tvivl selv kan løse (svaret er x=-8/3)


Skriv et svar til: løs ligningen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.