Fysik

Resistans og kabel længde..

28. april 2010 af 2009x01 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej(:

Fysikopgave: Et nedgravet kabel på 7945 m. har en resistans på 31,78 Ohm. (når det virker)
Der sker en skade på kablet, og på det beskadigede sted er der en ikke ret stor resistans i isolationen.

Målinger på spændingsforskellen mellem P og Q(*se tegning), Forbindelsen mellem Q og jord er afbrudt: 440 mA, 12,3 V.

Måling, hvor forbindelsen mellem P og jord er afbrudt: 637 mA, 12,3 V

\Hvor stor er resistansen af isolationen på det beskadigede sted?
..OG, hvor lang er kabelstykket mellem punktet P og det beskadigede sted?

Hvilke formler skal jeg bruge, for at regne det ud?

/Amanda..

Vedhæftet fil: Resistans.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2010 af MrV (Slettet)

Resistansen R, af |PQ| bestemmes ud fra ohms lov:

U = R * I <=> R = U /I

dvs.

U = 12.3 V

I = 367 mA

For at få det korrekte svar skal hver eneste enhed hver ens dvs. hvis spænding er angivet i volt skal man ændre strømtyrken fra milliampere [mA] til Ampere [A]. Eller omevndt ændre Volt [V] til millivolt [mV]

Derfor:

R = 12.3 V / 0.637 A = 19.309 Ohm


Skriv et svar til: Resistans og kabel længde..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.