Matematik

funktioner

02. maj 2010 af NannaVuf (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg håber, at nogen vil hjælpe mig med denne opgave. Jeg ved ikke rigtigt hvor jeg skal starte.

Fosforkoncentrationen (målt i μg fosfor pr. liter) i Kruså Sø faldt fra 230 i 1998 til 64 i
2005. I en model går man ud fra, at fosforkoncentrationen som funktion af tiden er
eksponentielt aftagende.
a) Benyt modellen til at fremsætte en prognose for fosforkoncentrationen i Kruså Sø i
2010.
b) Fremsæt en prognose for fosforkoncentrationen i Kruså Sø i 2010, hvis man i stedet
for en eksponentiel model benytter en lineær model, og kommentér resultatet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2010 af mathon

        f(t) = y = 230·at        0<a<1

        y2/y1 = aΔt

        64/230 = a7

        (64/230)1/7 = a

        a = 0,832983


Svar #2
02. maj 2010 af NannaVuf (Slettet)

jeg forstår det ikke kan du forklare lidt? hvad er a og hvad er b?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. maj 2010 af NejTilSvampe

 b er din startværdi, b = f(0).

a er det man kalder fremskrivningsfaktoren. Det er hvor hurtigt grafen vokser/aftager.


Skriv et svar til: funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.