Matematik

lån -

02. maj 2010 af Tillexd (Slettet) - Niveau: C-niveau

hvordan løser man en opgave som denne ?

Anders vil låne 30'000 kr til 7.5% p.a. efter annuitetsprincippet, idet kan vil betale tilbage over 6 år.

bestem den årlige ydelse.

hvor meget kommer han i alt til at betale?

på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2010 af Druesukker (Slettet)

1. år: (30000*0,075)=2250kr. (i rente)

2. år: (30000+2250)*0,75=2418,75kr (irente)

3. år: (30000*1,0753)-(30000*1,0752)=2600,16kr

4. år: (30000*1,07524 )-(30000*1,0753)=

5. år: (30000*1,07525 )-(30000*1,0754)=

6. år: ...

Han kommer i alt til at betale:  (30000*0,07526 )-30000=16299,05kr (i rente)


Skriv et svar til: lån -

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.