Matematik

Haster virkelig meget ?

02. maj 2010 af Manjajensen (Slettet)

Hej 

 Hvis der står sådan her :

At linjen m skær yaksen ved o,3 og den rammer x-aksen ved 1,5

hvad er linjen m's hældningstal ?
Og for linjen m gælder ligningen
y = ?

Please hjælp ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2010 af Lubas (Slettet)

 Du har nogle formler i dit formelhæfte for at regne hældningskoefficienten a ud for lineære funktioner når du har to punker, (0,3) og (1,5)

b-tallet er bestemt ved skæringen med y-aksen i dette tilfælde +3


Svar #2
02. maj 2010 af Manjajensen (Slettet)

Okay, men hvad gør jeg så får at finde ud af det ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. maj 2010 af Lubas (Slettet)

Har du ikke en formelsamling?  

a = (y1-y2)/(x1-x2)


Svar #4
02. maj 2010 af Manjajensen (Slettet)

jo, men ved ikke hvordan man skal lave det ?

Min lærer sagde noget med, at det skulle give -2 (hældningstal) og det andet skulle give -2x+ 3

men hvordan finder jeg ud af det ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. maj 2010 af Lubas (Slettet)

 Punkt 1: (0,3) dvs (x1,y1)

Punkt 2: (1,5) dvs (x2,y2)

Formlen for en lineær funktion: y = ax + b

b = 3

a = (y1-y2)/(x1-x2)

Så får du ikke mere hjælp =)


Svar #6
02. maj 2010 af Manjajensen (Slettet)

tak:)

er det sådan her:

3 - 5 / 0 - 1 = -2/-1 = -2

y= -2x + 3

er det ikke rigtigt `=?


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. maj 2010 af Lubas (Slettet)

 Ups jeg tjekekde slet ikke dine punkter. Den kan slet ikke ramme x-aksen i (1,5)


Svar #8
02. maj 2010 af Manjajensen (Slettet)

på min tegning rammer den x-aksen ved 1,5


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. maj 2010 af Lubas (Slettet)

Så dine punkter er ikke (0,3) og (1,5) men istedet (0 , 0,3) og (1,5 , 0) eller...? Jeg er lidt forvirret over dine måder at skrive punkter på.


Svar #10
02. maj 2010 af Manjajensen (Slettet)

Det forstår jeg ikke. Men det giver jo alligevel det  som det skal-


Brugbart svar (0)

Svar #11
02. maj 2010 af Lubas (Slettet)

 Du siger den skærer x-aksen i 1,5. Eftersom punktet (1,5) IKKE ligger på x-aksen må du altså mene (1½,0) - korrekt? Har du ikke lært om koordinatsæt ?


Svar #12
02. maj 2010 af Manjajensen (Slettet)

ja den ligger der . du har ret :)


Brugbart svar (0)

Svar #13
02. maj 2010 af Lubas (Slettet)

 Ok, hvad så med skæringen med y-aksen, er det i punktet (0,3) eller i punktet (0, 0,3)?


Svar #14
02. maj 2010 af Manjajensen (Slettet)

den ligger i punktet o,3


Brugbart svar (0)

Svar #15
02. maj 2010 af Lubas (Slettet)

 Så er dit  regnestykke

a = (0-1½) / (3-0) = -1,5/3 = -0,5

b = +3

y = -0,5x + 3


Brugbart svar (0)

Svar #16
02. maj 2010 af Andersen11 (Slettet)

#15

Det er jo sådan klart i opgavens formulering i #0. Der tales om skæringspunkterne med y-aksen og med x-aksen. For y-aksen gælder der x = 0, og for x-aksen gælder der y = 0.


Brugbart svar (0)

Svar #17
02. maj 2010 af Lubas (Slettet)

 Det er da ikke klart når hendes y-koordinat er 'korrekt' opskrevet (på nær manglende parenteser) og hendes x-koordinat er skrevet på en anden facon. At jeg så ikke fik læst opgaven ordentligt er min fejl :) godnat !


Skriv et svar til: Haster virkelig meget ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.