Matematik

ekspontiel udvikling

03. maj 2010 af LilleLouiseHansen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har brug for hjælp da jeg er i tvivl .

opgaven lyder :

En ekspontiel udvikling er fastlagt ved at dens graf går igennem punktet (4,14), og den vokser med 69%, når x vokser med 7. Bestem ligningen for den ekspontielle udvikling.

jeg har gjort sådan:

69% = 0,69 ---> 69 / 100 = 0,69

69% = 69 / 1000 = 0,069

1000 + 1000 * 0,69 =

1000(1+0,69)=

1000 * 1,69 = 1690

rentefod : 0,069

fremskrivningsfaktoren = 1,69

f(x) = b*a^x     = f(4)= 14 * 1,69 ^7

- er dette forkert eller?

ps. tusind tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2010 af mathon

           
                                    y2/y1 = aΔx

                                    1,69 = a7

                                     a = 1,691/7

                                     b = 14/a4


Skriv et svar til: ekspontiel udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.