Matematik

Funktioner!!! det haster.

03. maj 2010 af Jonas2840 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Heej folkens :)

nogle som kan hjælpe mig med 2 opgaver.

på forhånd taak :D

1). Fordoblingskonstanten for en eksponentiel funktion er 12, og grafen for funktionen går gennem punkter (8,3). Bestem en regneforskrift for funktionen.

2). Om en eksponentiel funktion gælder at den aftager med 14% over 3 x-enheder. Grafen for funktionen går gennem punktet (80,12). Bestem en regneforskrift for funktionen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2010 af NejTilSvampe

 f(x) = b*2^x/T2

hvor T2 er fordoblingskonstanten.

løs for b.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. maj 2010 af NejTilSvampe

oh, jeg lagde slet ikke mærke til opg. 2. Men du bruger samme logik.

g(x) = b*(1-0,14)^x/T 

Her har du fået opgivet T=3

løs så for b igen.


Svar #3
03. maj 2010 af Jonas2840 (Slettet)

hvordan gør man det? heehe


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. maj 2010 af jesperher (Slettet)

f(x) = b*2^x/T

indsæt det kendte punkts værdier

3 = b*2^8/T

du kender T = 12

isoler b,

nu kan du opstille funktionen..

samme måde for opg2


Svar #5
03. maj 2010 af Jonas2840 (Slettet)

prøv at hør her, jeg er stadig helt lost i det her!!

kand du ikke hjælpe mig med det?

Og taak :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. maj 2010 af jesperher (Slettet)

kan du finde ud af at isolere?


Svar #7
04. maj 2010 af Jonas2840 (Slettet)

Har lavet det, det var let nok, taak for det ellers.


Skriv et svar til: Funktioner!!! det haster.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.